Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az 2012-es alapítása óta Budapesten működik az Európai Innovációs és Technológiai Intézet központja, de egészen eddig Magyarország nem csatlakozott a szervezet oktatási és kutatási központjához, az EIT Digitalhoz. Csütörtöktől viszont Budapest is teljes jogú tagja lett a szervezetnek, Berlin, Eindhoven, Helsinki, London, Madrid, Párizs, Stockholm és Trento mellett - írja közleményében a szervezet.

Az EIT Digital az európai digitális átalakulás egyik vezető szereplője. A szervezet fő célja, hogy új digitális innovációkat segítsen piacra, valamint tehetséges vállalkozók támogatásával járul hozzá az európai gazdaság növekedéshez és az életminőség javításához.

Budapest mellett négy újabb infokommunikációs szereplő csatlakozott a kutató-fejlesztő konzorciumhoz. Csütörtöktől az OTP, az MTA Sztaki, az Evopro és az E-Group is részt vesz az EIT Digital munkájában. Eddig hazai szervezetek közül az alapító Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), valamint az Ericsson Magyarország és a Magyar Telekom segítette az európai digitális fejlődést.

"Nagy izgalommal nyitjuk meg teljes jogú csomópontunkat Magyarországon, hogy magasabb szinten folytassuk innovációs és vállalkozásfejlesztő tevékenységeinket az országban és Európában egyaránt. Büszkék vagyunk arra, hogy az EIT Digital az EIT első és pillanatnyilag egyetlen tudásközössége, amely teljes jogú partnerrel van jelen Magyarországon" - mondta el csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Willem Jonker, az EIT Digital ügyvezetője.

Balog Zoltán erőforrásminiszter az eseményen arról beszélt, hogy Magyarország ezzel csatlakozott a digitális elithez. Elmondta, az EIT Digital magyar csomópontja több száz új munkahelyet hozhat létre a hazai techcégek kutatás-fejlesztési részlegein, valamint a kis- és középvállalkozásoknál. A kormány pedig azt tervezi, hogy további forrásokkal támogatja a szektort. "A tervek szerint 2020-ra a ráfordítások összege eléri a bruttó hazai termék (GDP) 1,8 százalékát" - idézi Balogot az MTI.