Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy törvénymódosító javaslat megszüntetné a 2 éves hűségidőt Magyarországon és legfeljebb 12 hónapos megkötés előírását tenné lehetővé a szolgáltatóknak.

A gazdasági bizottság módosító javaslata árnyalná a képet, és nem szabadítaná meg teljesen a fogyasztókat a 2 éves hűségidőtől - írja az Inforádió az mfor.hu nyomán.

A javaslat értelmében ha a szerződéskötés kedvezményes készülékvásárlással együtt történne, akkor megmaradhatna a 24 hónapos hűségidő. Ebben az esetben is az előfizetés díjának meg kell egyeznie az egy évre kötött szerződések díjával.

szolgáltatók a határozott idejű szerződés lejárta után kötelesek lennének a készüléket ingyen hálózatfüggetlenné tenni. A határozott időtartamú szerződés lejárta előtti 90 napban a szolgáltatónak a jövőben kötelessége lenne 3 alkalommal tájékoztatni az előfizetőt a szerződés megszűnését követően létrejövő változásokról, illetve arról, hogy milyen, a hatályos szerződési feltételekhez hasonló feltételeket tartalmazó ajánlatai vannak a szolgáltatónak.