Meglepő dolog derült ki a magyar mobihálózatokról

A világ élvonalába tartozik a magyar 4G-hálózati rendszer. Sebessége veri a német, a brit és az ír szolgáltatásokat is.
Szabó Dániel, 2018. március 2. péntek, 12:05
Fotó: Shutterstock

Sokkal rosszabbul szerepeltek a méréseken például a német, brit és ír 4G-hálózatok, amelyek egyikén sem sikerült elérni a 25 Mbps-os letöltési átlagsebességet. Ennek egyik oka az OpenSignal szerint az, hogy ezen országok többsége fejlett 3G szolgáltatásokat épített ki a korábbi években, ezért lassabban bővítik 4G-s szolgáltatásaikat - írja közleményében a Telenor.

Európa leggyorsabb rendszere a holland, alig marad el tőle a norvég, és a harmadik a magyarországi az átlagos letöltési sebesség alapján. Kiemelkedően teljesítettek a közép-kelet-európai és balti országok egy másik tesztje is: Magyarországon, Litvániában és Csehországban a tesztek 87 százaléka során 4G hálózatokhoz csatlakoztak a készülékek. Ebben a hozzáférhetőségi szempontban is a harmadik helyen áll a hazai rendszer.

Az OpenSignal mérési szervezet statisztikái szerint a világ egyéb régióban megállt a 4G szolgáltatások adatátviteli sebességének gyorsulása, míg Európában ez továbbra is javul, és ha hasonló ütemű marad a fejlődés, régiónk a legfejlettebbnek számító, fejlett mobiltechnológiát használó kelet-ázsiai piacot is beérheti.

"Az a célunk, hogy az ügyfeleink minden élethelyzetben tudják, hogy a hálózatunk lépést tart velük, számíthatnak a Hipernetre. Az elmúlt évben a Telenor is jelentős fejlesztéseket hajtott végre mobilhálózatán, ennek köszönhetően már a magyarországi lakosság 99 százaléka hozzáférhet a Telenor 4G szolgáltatásaihoz. Külön erőfeszítéseket teszünk, hogy a kistelepülésekre is elvigyük a szélessávú internetet, így már 2700, hatezer főnél kisebb lélekszámú településen elérhető a 4G szolgáltatásunk. Javult az épületek több fallal elválasztott, belső helyiségeinek ellátottsága is, így a lakosság 90%-a pedig már kiváló beltéri - deep indoor - lefedettséget élvezhet."- fűzte hozzá Koller György, a Telenor műszaki vezérigazgató-helyettese.

A fotó forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

reszeloaladar, 2018.03.03 12:51

Ez jó hír de azért valaki mégiscsak monnyonle.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html