Meglepőt léptek a dánok

Dánia a világon elsőként digitális nagykövetet nevez ki, aki olyan számítástechnikai óriásokkal ápol majd kapcsolatokat, mint az Apple, a Microsoft és a Google - derült ki pénteki médiajelentésekből.
MTI, 2017. január 27. péntek, 17:11
Fotó: Reuters

Ezekre a konszernekre valamiféle új nemzetekként tekintünk, és ennek szellemében meg kell határoznunk, hogyan viszonyulunk hozzájuk - magyarázta Anders Samuelsen dán külügyminiszter a Politiken című helyi napilap pénteki számában. Olyan cégekről beszélünk, amelyek éppen annyira befolyásolják Dániát, mint a valódi országok.

Dánia azt reméli, hogy a lépésnek köszönhetően elsőként értesül az új technológiai fejlesztésekről és elsőként tud válaszolni az azokból adódó politikai és etikai kérdésekre, ezzel pedig vonzóbbá válik a befektetők számára.

Egy Politiken által idézett kutató jelképesnek tartja a digitális nagykövet kinevezését, mert a tisztségviselőnek a jelenlegi állás szerint munkatársak nélkül kell majd ellátnia a hatalmas kihívást jelentő új szerepkört.

A dán külügyminisztérium a dpa német hírügynökségnek elmondta, hogy egyelőre sok részlet - a többi között a projekt beindításának időpontja is - tisztázatlan. Annyi biztos, hogy a nagykövet a tárca személyes támogatását fogja élvezni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.01.30 13:09

Jobb cégeknél CEO mellett hamarosan DEO is lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html