Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyre több fejlesztő és szoftveróriás dönt úgy, hogy a virtuális valóság felé terjeszkedik. Ebbe a sorba állt most be a Facebook is, amely lehetővé teszi a felhasználóknak,  hogy egy virtuális térben, avatarokon keresztül lépjenek kapcsolatba ismerőseikkel barátaikkal. A Spaces nevű szolgáltatáshoz csak egy virtuális valóság-szemüvegre van szükség.

A cég azzal magyarázza az új irányba való terjeszkedést, hogy a Facebook célja az, hogy az emberek közötti kapcsolatot lecsökkentsék, összekössék a barátokat. A Spaces pedig még közelebbi kapcsolatot tenne lehetővé, túlmutat a szöveges és videótelefonos kommunikáción - számol be a techportál a cég keddi szakkonferenciájáról az F8-ről.

A fejlesztés az ígéretek szerint világszerte elérhető lesz, de a valódi célcsoport az Egyesült Államok 35 év alatti generációja lehet. Az USA-ban ugyanis sokkal nagyobb a társadalmi mobilitás és az országon belüli távolságok is elég nagyok lehetnek, így az elszakadt barátok inkább választhatják a Spacest, hogy találkozhassanak.

A Facebook fejlesztések között a Spaces abból a szempontból képez kivételt, hogy ezt most nem a nagy politika erőltette a cégre. Az elmúlt időszakban ugyanis főként az álhírek és a gyűlöletkeltő tartalmak eltávolítására kötelezték Mark Zuckerberg vállalkozását - többek között Németországban.