Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MI Koalíció első szakmai napján 150 tagszervezet által delegált 250 résztvevőnek nyílt lehetősége megbeszélni az együttműködés kereteit, és megkezdték a tartalmi munkát. A mesterséges intelligencia az a terület lehet az 5G fejlesztések mellett, amelyben európai színtéren az elsők közé kerülhet az ország - mondta a közlemény szerint Solymár Károly infokommunikációért felelős helyettes államtitkár megnyitó beszédében.

A hazai mikro-, kis- és közepes méretű vállalkozások körében minden felmérés szerint jelentős a lemaradás a digitalizáció és az automatizálás terén. Ez komoly versenyképességi kihívást jelent, és azonnali beavatkozást igényel. A digitális technológiák, az automatizáció és a mesterséges intelligencia alkalmazások javítják a hatékonyságot és a termelékenységet, lehetővé teszik, hogy az értékes emberi munkaerő a magasabb hozzáadott értékű munkafolyamatokra fókuszáljon - közölte az ITM.

Az MI Koalíció alapítóinak szándéka, hogy közösen határozzák meg a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésének irányait, és állandó fórumot biztosítson - közölte Jakab Roland, az MI Koalíció elnöke.

Chaesub Lee, az ITU szabványosítási hivatalának igazgatója budapesti útján köszöntötte az MI Koalíció tagjait a szakmai nap alkalmából, és tájékoztatta a résztvevőket az ITU mesterséges intelligencia témakörében végzett tevékenységeiről. Szertics Gergely, az MI Koalíció szakmai vezetője bejelentette, hogy a koalíció hamarosan megkezdi egy "MI Térkép" kialakítását, ami online felület lesz a mesterséges intelligencia felhasználásával működő gyakorlati megoldások gyűjtésére. A résztvevők a szakmai napon meghatározták azokat a projekteket, amelyek mentén megkezdik az első negyedéves munkát - írta az MTI.