Nyomozás indult a magyar Microsoft-ügyben - itt a hivatalos bejelentés

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelenős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt rendelt el nyomozást az ügyben - adta hírül a főügyészség.
Domokos László, 2019. augusztus 23. péntek, 13:19
Fotó: AFP

Az USA Igazságügyi Minisztériuma és az Amerikai Tőzsdefelügyelet (SEC) a Microsoft Magyarország Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. által értékesített szoftverlicencek értékesítése ügyében folytatott, nem bűnügyi vizsgálatáról dokumentumokat hozott nyilvánosságra.

Ezt követően a Legfőbb Ügyészség azzal a kéréssel fordult az amerikai tárcához, hogy valamennyi, az ügyben releváns és esetleg büntetőeljárás alapjául szolgáló információját küldje meg. Az ügyben már két feljelentés is érkezett a Központi Nyomozó Főügyészségre, amely feljelentés kiegészítést rendelt el.

Az amerikai igazságügyi tárca válasza időközben megérkezett, és a nyilvánosságra hozott dokumentumok elsődleges elemzésére is sor került. Mivel a büntetőjogi felelősség, és megléte esetén a személyre szóló megalapozott gyanú csak büntetőeljárás keretében tisztázható, a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást rendelt el - olvasható a pénteki közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zappara, 2019.08.23 18:01

azért pl. a belügynél az 1000x-es túlszámlázás még az FBI sokat látott nyomozóit is meglepte...a mi ügyészségünket nyilván nem annyira
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html