A Nuance szakemberi gárdája jelentős szerepet vállalt az Apple digitális asszisztensének, a Sirinek a megszületésében. Aki pedig manapság használ iOS- vagy macOS-alapú eszközt, pontosan tudja, milyen minőségű a hangfelismerésre épülő diktálás, szövegalkotás és a Sirivel történő kommunikáció - olvasható a portálon.

Nem igazán tudni, hogy az utóbbi időben mennyire vált lazává az Apple és a Nuance viszonya, mindenesetre a Microsoft a mesterséges intelligenciára és a felhőtechnológiákra alapuló jövőbeni terveihez egyértelmű a döntése. A hétvégén még csak pletykált tranzakciós szándék mára konkréttá vált, a szándéknyilatkozat aláírása és a konkrét pénzügyi megegyezés is megtörtént, a Nuance 19,7 milliárd dollárért került a redmondi vállalatcsoporthoz. A folyamat a szokott módon még a részvényesek és a különböző piaci ellenőrző hatóságok jóváhagyására vár, ami a számítások szerint 2021 végére a folyamat megnyugtatóan zárulhat.

Az üzlet jelentőségét mutatja, hogy korábban csak egyszer fizetett többet a Microsoft, mégpedig a LinkedIn felvásárlása során. A 2016-ban beolvasztott közösségi platform 24 milliárd dollárt ért, és a pletykák szerint hamarosan egy újabb, komolyabb felvásárlási szándék válhat hivatalossá. A gaming iparágban is egyre hangsúlyosabban jelen lévő vállalat következő kiszemeltje a Discord lehet, aminél a tranzakció értéke akár 10 milliárd dollárt is elérheti.