A Samsung szerint az együttműködés tovább javítja az eszközök, alkalmazások és szolgáltatások közötti folytonosságot. A partneri megállapodás részeként az új Galaxy Note10 okostelefonon már elérhetők lesznek a Microsoft egyedi megoldásai, így a felhasználók könnyedén és folyamatosan végezhetik a munkájukat a telefonjukról és a számítógépükről egyaránt.

A Galaxy és a Windows platformok legjobb tulajdonságait egyesítő megállapodás a jövőben tovább bővül majd, a két vállalat a felhőszolgáltatások és a mesterséges intelligencia terén is közös fejlesztésekbe kezd. Az együttműködést a későbbiekben új termékekkel, szolgáltatásokkal és integrált megoldásokkal folytatja a Samsung és a Microsoft.

Mivel egyre több felhasználó tekint a mobiltelefonjára elsődleges munkaeszközként, a zökkenőmentes kapcsolódás iránti igény továbbra is nő. A CCS Insight elemző cég kutatása szerint az alkalmazottak 42 százaléka több mint napi három órát dolgozik mobil eszközén, míg az Y generáció tagjainál ez az arány még magasabb, 51 százalék. A két cég közötti együttműködésnek köszönhetően mostantól egységes megoldások segítik a tartalmak eszközök közötti megosztását - olvasható a Samsung közleményében.

Samsung Galaxy Note10, fotó: Samsung

Az együttműködésnek köszönhetően a Galaxy Note10 csúcstelefontól kezdve a Microsoft legnépszerűbb, okostelefonokon elérhető alkalmazásai - például az Outlook továbbfejlesztett változata, a OneDrive felhőszolgáltatás -  teljeskörűen integrálva érhetők el Galaxy eszközökön. Annak érdekében pedig, hogy zökkenőmentes legyen a számítógép és a telefon között, a felhasználók a Windowshoz a Galaxy Note10 gyors elérés paneljén keresztül kapcsolódhatnak, így egyszerűen és kényelmesen küldhetnek üzeneteket, kezelhetik az értesítéseiket, szinkronizálhatnak fotókat vagy tükrözhetik a telefon kijelzőjét a számítógépükre.

A Galaxy Note10-zel a Samsung és a Microsoft együttműködésnek köszönhetően a vállalati felhasználók most még egyszerűbben férhetnek hozzá távolról a munkahelyi IT-infrastruktúrájukhoz és valamennyi Office alkalmazáshoz is.