A Windows 11 mellett egy másik rendszeren is dolgozik a Microsoft, amely a Windows 365 nevet kapta. Ez azonban nemcsak egy újabb Windows, hanem egy komplett ökoszisztéma, melyhez havidíjas előfizetésben kínál majd hozzáférést a redmondi cég. De hogy pontosan mennyiért, azt hivatalosan még nem tudni - írja a hvg.hu.

Az XDA Developersnek mindenesetre vannak sejtései, és úgy vélik, hogy a kezdőcsomag ára 31 dollár lehet. Ez egyszerű átváltással mintegy 9500 forintot jelent, ami ahhoz képest egyáltalán nem sok, ha ezért a pénzért egy egész felület és tárhely is jár majd. (A Windows 365 esetében a felhasználó egy távoli rendszert bérel, melyre szinte bármilyen eszközzel rákapcsolódhat.)

Az XDA szerint a Microsoftnak nem érdeke túl magas árat szabni, azzal ugyanis a teljes koncepciót veszélybe sodorhatják. A Windows 365 ugyanis főként azoknak lehet segítség, akik nem rendelkeznek megfelelő önerővel egy drágább számítógép vásárlásához, az olyan irodai programokra, mint a Word vagy Excel viszont így is nagy szükségük lenne.