A cég szerint a támadást hét amerikai, kanadai, francia, indiai és dél-koreai vezető gyógyszercég ellen követték el. Ezek olyan vállalatok, amelyek a vakcinafejlesztés különböző stádiumaiban vannak - olvasható Tom Burt, a Microsoft ügyfélbiztonsági alelnökének bejegyzésében.

A technológiai óriás nem nevezte meg a gyógyszercégeket és azt sem árulta el, hogy sikerült-e bármilyen adatot ellopni tőlük. Ugyanakkor felajánlotta segítségét a vállalatoknak.

A Microsoft szerint a támadások nagy részét sikerült visszaverni - olvasható a The Verge cikkében.

A hackerek különböző módszereket alkalmaztak a támadások során, hogy az érzékeny adatokat megszerezzék. Burt szerint ezeket a támadásokat minden civilizált társadalomnak el kell ítélnie.

A blogbejegyzés emlékeztet arra, hogy az elmúlt időszakban több kibertámadást is végrehajtottak már a covid-járvánnyal összefüggésben. Nemrég zsarolóvírussal támadtak több amerikai kórházat és egészségügyi intézményt. Még korábban a cseh Brno Egyetemi Kórházat, a párizsi egészségügyi rendszert, több spanyol és thaiföldi kórházat is támadás alá vettek hackerek.

A Microsoft nemrég arra szólította fel a kormányokat, hogy erősítsék meg az egészségügyi intézmények nemzetközi jogi védelmét és ne csak akkor lépjenek, ha a kibertámadások mögött kormányok állnak, hanem akkor is, mikor olyan bűnözői csoportok, amelyek működését a kormányok elnézik vagy éppen segítik.