Eltünteti nyomait a Microsoft

A Microsoft 2030-ra vállalta, hogy eltünteti a karbonlábnyomát.
Szabó Dániel, 2020. január 17. péntek, 14:13
Fotó: Getty Images

Ambiciózus célt jelentett be a Microsoft, amelynek értelmében előbb csökkentik majd teljesen eltüntetik ökológiai lábnyomukat. Így 2030-ra a Microsoft karbon-negatív lesz, és 2050-re annyi szén-dioxidot fog eltávolítani a környezetből, mint amennyit az 1975-ös alapítása óta közvetlenül vagy közvetve az elektromos fogyasztása által kibocsátott - írja a lépést bejelentő közleményében a cég a honlapján.

"Miközben mindenki számára a karbonsemlegesség, a nettó zéró kibocsátás elérése a cél, addig azoknak, akiknek módjukban áll, a többieknél gyorsabb ütemben kell haladniuk" - idézik Brad Smith, a Microsoft elnökének kijelentését.

A redmondi cég ezzel együtt azt is bejelentette, hogy segítik partnereiket, vásárlóikat is a karbonsemlegesség elérésében: olyan technológiát fejlesztenek, amellyel bárki csökkentheti az ökológiai lábnyomát. Emellett létrehoznak egy új, egymilliárd dolláros éghajlati innovációs alapot a szén-dioxid-csökkentési, -megkötési és -elvonási technológiák globális fejlesztésének felgyorsítása érdekében.

Első körben a Microsoft a beszállítói láncánál lép fel a karbonkibocsátás visszaszorításáért. Azt ígérik, hogy eredményeikről egy új éves környezeti fenntarthatósági jelentésben teszik közzé.

A Visa bankkártya-hálózati üzemeltető épp a héten jelentette be, hogy sikerült karbonsemlegessé válnia.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.01.18 17:12

Ezek is teljesen megzavarodtak. Megy a kollektív elhülyülés. A széndioxid kibocsátás nem ártalmas. A széndioxid az élet alapja, és a fotoszintézis révén a növények a létezésünkhöz szükséges oxigént ebből állítják elő. Eddig bírtam Satya-t, de úgy látszik ez is meghibbant. A Surface számítógépük egy csomó eleme műanyag, ami szénhidrogénekből készül. Ezután miből lesz? Levegőből? Na az érdekes lesz. Sebaj, majd amikor bedőlnek, és csődbe mennek, akkor majd kapkodhatnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html