Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Canalys piackutató cég előrejelzése szerint a globális PC- és tabletpiac 2020 egészében hét százalékkal 367,8 millió eladott eszközre csökken, 2021-ben stagnálni fog, és csupán 2022-ben várható növekedés, amely meglehetősen szerény, 2 százalékos lesz. Ez azt jelenti, hogy a koronavírus-járvány által okozott visszaesés nehezén már túl vagyunk, és az év hátralevő része nem lesz olyan nehéz a szállítók számára, mint az első negyedév volt - írja a Computerworld.

A visszaesés oka az elemzők szerint az, hogy Kína túl fontos szereplő lett az ellátási láncokban, így az ottani leállás természetesen a számítástechnikai eszközök piacát is megrázta. Emellé jön még az is, hogy bár a legtöbb rákényszerült arra, hogy növelje számítógépes eszközeinek számát, a vállalatoknak jelenleg sokkal fontosabb dolgokra kell költeniük túlélésük érdekében, mint a PC-k cseréje.

A PC- és tabletpiac mellett várhatóan az okostelefonok - valamint perifériáik - iránti kereslet is visszaesik, valamint a termelésben itt is okozott fennakadásokat a járvány.