Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tudósok szerint a rovarölő szerek használata és a rovarok élőhelyeinek eltűnése mellett a környezet elektromágneses sugárzással történő egyre nagyobb mértékű terhelése is "valószínűleg negatív hatással van a rovarvilágra".

A németországi Naturschutzbund (Nabu) természetvédelmi szövetség a Diagnose Funk környezetvédelmi szervezettel és a luxemburgi AKUT akciócsoporttal közösen 190 tudományos kutatást elemzett szerte a világból - írta az MTI nyomán a Hirado.hu.

Száz komolynak értékelt, laborban és terepen végzett vizsgálatból hatvan mutatta ki ezt a negatív hatást a méhek, darazsak és legyek esetében. A hatások között van a tájékozódási képesség elvesztése a mágnese mező miatt, de előfordulhat az örökítőanyag és a lárvák károsodása is.

Ennek egyik oka, hogy különösen a mobiltelefonos és a WLAN-sugárzás hatására megnyílnak a sejtek kálciumcsatornái, így többszörös mennyiségben képesek átáramlani rajtuk a kálciumionok. A kálcium fontos transzmitter, amely biokémiai láncreakciót vált ki a rovaroknál - áll az Umwelt Medizin Gesellschaft című tudományos lapban publikált tanulmányban.