Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ennek egyik oka, hogy a minimum a saját hálózatba korlátlan beszélgetési lehetőséget nyújtó csomagok átlagos előfizetési díja csökkenő trendet mutat, 2019 első fél évében alig haladta meg a 11 ezer forintot - írja az MTI.

Közben a hagyományos előfizetéses csomagért átlagosan 5100 forintot kellett fizetni. Egyre gyakoribb, hogy a szolgáltatáscsomaggal együtt készüléket is igényelnek az ügyfelek: a tavalyi első fél évben mért 63 százalékkal szemben idén már 70 százalékuk élt ezzel a lehetőséggel.

A mobilszolgáltatásokhoz tartozó adatcsomagok mérete is gyors növekedést mutat: noha az új szerződésekben a 40 százalékos részesedésével még mindig a havi 1 GB-os adatelőfizetés a leggyakoribb, az idei új előfizetők 47 százaléka legalább havi 4GB adatmennyiségre szerződik. Ezen belül az új szerződések 8 százalékához korlátlan adatforgalom kapcsolódik.

Tévézünk is

A televízió-szolgáltatást is tartalmazó távközlési csomagokban szereplő csatornák átlagos száma 93. A megrendelt csomagokban a tematikus csatornák közül átlagosan 15 helyet foglalnak el az ismeretterjesztő csatornák, 13 film- és 10 sportcsatorna mellett. A HD minőségben nézhető előfizetett csatornák átlagos száma 11.

A vezetékes telefon a háztartások mintegy 40 százalékában még ma is üzemel. Ez az arány azért is csökken lassan, mert a szolgáltatást az internet-televízió-telefon hármas szolgáltatást kínáló csomagokban szinte ingyen, maximum néhány száz forintos előfizetési díjjal szerepeltetik a szolgáltatók.