Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A negyedik ipari forradalom - vagy ahogy sokan hivatkoznak rá, az ipar 4.0 - legfőbb jellemzője a virtuális és fizikai világ összekapcsolódása, ami a KPMG nemzetközi tanácsadó cég felmérése szerint az évtized végére 4 ezer milliárdos piacot jelent majd.

Úgy tűnik ez a folyamat immár Magyarországot sem kerüli el. Az ipari beszerzésekre specializálódott Táblázat.hu friss kutatása szerint ugyanis egy év alatt több mint 80 százalékkal nőtt az érdeklődés az automatizációval kapcsolatos ipari megoldások iránt. (Mi lesz a gazdaság motorja? - Így látják elemzők)

Nem ez az egyetlen változás, az automatizációhoz szorosan kapcsolódó hajtástechnikai megoldások iránt is hasonló mértékben nőtt az érdeklődés: ezeknek a termékoldalaknak az online látogatottsága 70 százalékkal emelkedett az idei év első felében 2017. első félévéhez képest.

Érdekesség, hogy mindezzel párhuzamosan nő a megújuló energia ipari hasznosítási megoldásai iránt is az érdeklődés az online piactéren - idén júniusban 69 százalékos növekedést tapasztalt a cég a tavalyi év első félévéhez képest.

Az ipar 4.0 Magyarországon is megkerülhetetlen lett. Azt látjuk, hogy rohamosan nő az érdeklődés az automatizálási megoldások iránt. Olyannyira aktuális ez a trend, hogy júniusban új termékkategóriát kellett bevezetnünk az ipari automatizáláson belül, ez pedig a robottechnika volt. Itt főleg ipari robotokat gyártó, forgalmazó és robotrendszerek fejlesztését végző cégek termékei és szolgáltatásai szerepelnek - mondja Solt Ádám, a Táblázat.hu ügyvezetője.

Képünk forrása: Shutterstock