A PayPal globális online fizetési, pénzküldési és -fogadási platform magyarországi indulása óta számos innovatív pénzforgalmi megoldást mutatott be, amelyek könnyebbé és biztonságosabbá teszik az online fizetést. E szolgáltatások eddig idegen nyelven voltak elérhetőek, azonban mostantól a PayPal weboldalának alaptartalma és hamarosan a mobilalkalmazás is a felhasználók rendelkezésére áll magyarul.

A honosításnak köszönhetően a következő funkciók válnak elérhetővé magyar nyelven:

  • fiók létrehozása
  • fizetés
  • profil beállítások kezelése
  • útmutató a csomagvisszaküldés költségeinek megtérítésére
  • útmutató problémás fizetésből vagy vásárlásból fakadó károk megtérítéséhez
  • a magyarországi és külföldi webshopok aktuális híreit, ajánlatait tartalmazó hírlevél

A felsoroltak mellett az összes számlainformáció rendelkezésre áll magyar nyelven, illetve a kereskedők mostantól magyar nyelvű számlát is ki tudnak állítani. A PayPal ügyfélszolgálat továbbra is angol nyelven érhető el, de a Súgó már magyarul is rendelkezésre áll a bejelentkezett felhasználók számára.

A szolgáltató adatai szerint a magyar vállalatok aktívan értékesítenek online olyan országokba, mint például az USA, az Egyesült Királyság, Németország, Kanada, Ausztrália, Franciaország, Kína, Olaszország és Spanyolország. Az Ipsos e-kereskedelmet vizsgáló felmérése szerint a helyi webshopok mellett a magyarok többnyire Kínából (36 százalék), az Egyesült Királyságból (15 százalék), Németországból (13 százalék), az USA-ból (9 százalék) és Japánból (4 százalék) vásárolnak. A legnépszerűbb termékkategóriák a divatcikkek (ruházat, lábbelik, kiegészítő) az elektronikai cikkek, a játékok és a hobbi termékek.

Fotó forrása: PayPal.com