Nagy roham jöhet a mobilszolgáltatóknál

A távközlési cégek üzleteiben még nem alakult ki sorban állás a feltöltőkártyás ügyfelek adatainak egyeztetése miatt. A cégek szerint június végén jelentkeznek majd sokan adategyeztetésre - írja a Világgazdaság hétfői számában.
Szabó Zsuzsanna, 2017. május 8. hétfő, 07:35
Fotó: Reuters

Az egyeztetésre azért van szükség, mert január 1-jén módosult az előrefizetős SIM-kártyás mobiltelefon-előfizetésekre vonatkozó szabály. A szolgáltatók kötelesek ellenőrizni az új előfizetők személyazonosságát, valamint a már meglévő felöltőkártyás ügyfelek adatait is egyeztetniük kell. Ez több tízezer embert és több millió kártyát érinthet.

Az egyeztetést elmulasztók esetében a szolgáltatók július 1-jével kötelesek megszüntetni a SIM-kártyához tartozó előfizetést.

A Világgazdaság körképe szerint a Vodafone-nál egyelőre személyesen és telefonon, de ígéretük szerint hamarosan online is lehet adatot egyeztetni, a Telenornál egyelőre csak személyesen van erre mód, bár dolgoznak azon, hogy ez telefonon és online is lehetséges legyen, a Magyar Telekomnál pedig online és telefonos egyeztetésre is van lehetőség.

Frissítés!
Cikkünk megjelenését követően a Telenor lapunkat arról tájékoztatta, hogy időközben a vállalatnál is elindult az online platform, ahol feltöltőkártyás ügyfelek egyeztethetik adataikat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezvan, 2017.05.08 10:14

Jól kicsesztek a terroristákkal, nem szívesen lennék most a bőrükben...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2017.05.08 09:38

qrvaország, NEM CSÖKKENŐ BÜROKRÁCIÁVAL
Több mint 10 éve ugyanaz a feltöltősöm van, 1, azaz egy darab. Mi a tökömet kell azon megint egyeztetni, amikor vásárlásnál személyi, jogsi, és közműcsekk kellett hozzá?
Egy ilyen ügyfélen mit kell ellenőrízni, barom magyar politikusok?
Jövőre el kell küldeni a parlamentből ezt a sok szemét rohadt politikust.
------
Értem én, hogy 200 000 egy néven, de akkor ellenőrizzék azt, akinek 5-nél több van a nevén.
5 még lehet egy többgyermekes család estén, de a több az már kirívó, és még az sem jelenti, hogy mindenképp csibész lenne.
1-2 kártyást miér csesztetnek?
qrvaország
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html