Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tavaly márciusban elrendelt veszélyhelyzet miatt szinte az egész ország átállt a távoli munkavégzésre, illetve az távoktatásra.

A Vodafone Magyarország ennek keretében egyik intézkedésként adatforgalom használata nélkül tette elérhetővé egyrészt a közérdekű (így központi információs, álláskereső és iparkamarákhoz köthető) weboldalakat, másrészt a különböző oktatási portálokat a tanárok és diákok segítése érdekében.

A szolgáltató tavaly március óta több mint 50 ilyen weboldalt tett adathasználat nélkül elérhetővé, melyeken az iskolanyitásokig 42 ezer GB adatforgalom keletkezett. Ez egy átlagos 2,6MB-os normál weboldalbetöltéssel számolva ez körülbelül 16 millió adatforgalom-mentes oldalbetöltés jelent - közölte a cég.

A Vodafone Magyarország emellett jelentős adatforgalmi növekedést tapasztalt az érintett oktatási oldalakon az érettségit megelőző időszakban. Orbán Anita, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese szerint duplájára nőtt az adatforgalom a Vodafone ügyfelei számára adatforgalom használata nélkül elérhetővé tett összes weboldal tekintetében, azonban az oktatási portálok esetében volt ez a trend a legerősebb, esetenként akár négyszer több adatt fogyott az idei év korábbi időszakához képest.