Nem lehet mobilozni a parlamentben (bővített)

Rendkívül gyenge lett a beltéri mobilszolgáltatás, valamint mobilinternet-lefedettség Budapesten a Kossuth téren, a szolgáltatók még keresik a megoldást a problémára - írta szerdán a Magyar Nemzet.
MTI-Eco, 2016. október 19. szerda, 09:28
Fotó: Napi.hu

A napilap szerint a problémát az okozza, hogy a szolgáltató társaságoknak le kellett szerelniük a bontásra ítélt Magyar Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) székházának tetejéről a bázisállomásokat.

A lap megkereste a szolgáltatókat, a Telekom tájékoztatása szerint a környező állomásokra terelték a forgalmat, de ez sem tökéletes megoldás.

A Telenor szolgáltatása november-december végére állhat helyre, mert az új állomások telepítése, engedélyeztetése időigényes. A Vodafone-tól nem kapott választ a napilap. Egyik társaság sem tervezi, hogy a rosszabb minőségű szolgáltatás miatt kárpótolja az ügyfeleit - olvasható a lapban.

A székház bontásával együtt az ottani bázisállomásokat is le kellett szerelni. A Kossuth téren és a környékén igen nehéz megfelelő helyszínt találni új bázisállomásnak és az engedélyeztetés, valamint a telepítés is hosszú időt vesz igénybe - közölte a Napi.hu-val a Vodafone sajtóosztálya. A cég mindent megtesz azért, hogy a mobilszolgáltatás a nehézségek ellenére, folyamatos legyen. Jelenleg a környéken található bázisállomásokra tereli át a mobilcég a forgalmat, végleges megoldást azonban a várhatóan november közepére elkészülő új bázisállomás jelent - fogalmazott a Vodafone.

HOZZÁSZÓLÁSOK