Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor előírta a Netflix számára, hogy márciustól húsz állami tévécsatorna műsoraihoz kell hozzáférést biztosítania a szolgáltatásán belül, ezen felül orosz leányvállalatot is létre kell hoznia – írja az Android Central nyomán a 24.hu.

Az intézkedés a többi, napi 100 ezer látogatónál többet kiszolgáló streamingszolgáltatásra is vonatkozik.

A hatóság ezen felül keményebben szabályozná az elérhető tartalmakat, tilosak lesznek a „szélsőséges nézeteket” megjelenítő videók, ami főleg a Vlagyimir Putyint és a fennálló hatalmat kritizáló üzenetekre értendő. Amennyiben az érintett szolgáltatók nem tesznek eleget az előírásoknak, ki kell vonulniuk az országból.

Oroszországban az utóbbi hónapokban ismételten elmarasztaltak külföldi internetes cégeket, közöttük a Facebookot, a Twittert és a TikTokot. Tavaly decemberben a Google kapott gigabírságot, amiért nem törölte az orosz hatóságok által törvénytelennek minősített tartalmakat. Az orosz hatóságok egyebek között azzal vádolják az internetes szolgáltatókat, hogy nem távolítják el következetesen a hatóságilag nem engedélyezett tüntetésekkel kapcsolatos felhívásokat, valamint a gyermekpornográfiát tartalmazó bejegyzéseket.

Jogvédők viszont azt vetik a hatóságok szemére, hogy így akarják elnyomni a szabad internetet Oroszországban.