Nőnapi ajándékot kaptak a kkv-k

A kormány összesen 62,8 milliárd forint keretösszegű támogatással segíti a hazai kis- és középvállalkozások digitális fejlesztéseit. A pályázni szerdától három hónapig lehet - írja keddi közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Szabó Dániel, 2017. március 7. kedd, 11:40
Fotó: Stocksnap

A hazai kis- és középvállalkozások három különböző konstrukcióban igényelhetnek támogatást. Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztésekre, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatására egy 48,2 milliárd forintos alapból pályázhatnak. A vissza nem térítendő támogatást és kedvezményes kölcsönt csak az agrárágazat szereplői nem igényelhetnek.

Fontos, hogy a közép-magyarországi régión kívül működő cégek jelentkezhetnek csak. A pályázat egyszerűsített elbírálású, a követelményeknek megfelelő pályázatok beérkezési sorrendben kapnak támogatást a keret kimerüléséig.

Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatására összesen 4,5 milliárdos keretösszeg jut. Míg 10,1 milliárd forint az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások nemzetközi piacra juttatására.

HOZZÁSZÓLÁSOK