Jó időben az élmények megosztásához, rossz időjárás esetén és a pihenés alatt a szórakozáshoz – egyre több magyar tartja nélkülözhetetlennek a megfelelő minőségű internetkapcsolatot a nyaralás alatt a Szallas.hu és a Telekom júliusi közös felmérésének adatai szerint. A „Fontos nekem a jó internetelérés egy szálláshelyen” állítással a válaszadók öthatoda (87 százalék) egyetértett – ez jelentős növekedés a tavalyi kutatás idején mért 77 százalékhoz képest. Az érintettek döntő többsége a legmagasabb – egy 6 fokozatú skálán a 6-os - szintű egyetértést jelezte.

Közel ugyanilyen arányban, a válaszadók 84 százaléka azonosult azzal az állítással, hogy „A jó minőségű internet mára olyan alapszolgáltatás kell, hogy legyen egy szálláshelyen, mint a kényelmes ágy vagy a tiszta fürdőszoba”.

A mostani felmérésben résztvevők 70 százaléka számára a nyaraláson ugyanolyan fontos a jó internet, mint a hétköznapokban, minden második nem megy olyan szálláshelyre, ahol nincs elég jó net „például egy YouTube-videó végignézéséhez”. 2020-ban csak a megkérdezettek 38 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szóba sem jöhet olyan szállás, ahol nincs jó net.

Jellemzően azok keresnek rá a szállások jellemzői között a wifire is, akik az apartmanokat részesítik előnyben (több, mint egyharmaduk döntött így), amit a hotel, majd a vendégház követ. Ebben a körben kiegyensúlyozottabb a két-, illetve többnapos szállást keresők, valamint a kettő, illetve a több főre foglalók aránya, és hasonló a helyzet azoknál is, akik kifejezetten a „Telekom”, illetve a „gigaerős internet” kifejezésekre kerestek rá. Az adatok azt mutatják, hogy azok számára még fontosabb a jó internet, akik az átlagosnál több személyre, illetve hosszabb időre foglalnak szobát.

Kép: Telekom

A vizsgálat adatai szerint a nők, illetve a férfiak közül általában az előbbiek tartják fontosabbnak, hogy a szálláson jó minőségű internet legyen, és akkor is nagyobb a jelentősége az átlagosnál a jó minőségű netkapcsolatnak, ha valaki gyerekkel utazik.

Mire használják a nyaralás alatt?