Itt egy új nyelvvizsga-lehetőség

Elérhető egy akkreditált online nyelvvizsga, amelyet elsősorban az úgynevezett Z és Y generáció igényeire szabtak, és teljesítése alig fél napot vesz igénybe - közölte Egyed Bernadett, az iTOLC nyelvvizsgaközpont vezetője az M1-en.
Szász Péter, 2019. május 8. szerda, 14:44
Fotó: Getty Images

Az iTOLC jelenleg Budapesten, Szolnokon, Győrben és Kecskeméten rendelkezik vizsgahelyekkel, de júniusra várhatóan 12 város 112 vizsgaállomásán tehetik próbára magukat a diákok, egyelőre angol és német nyelven - idézi a vezetőt az MTI.

Az online nyelvvizsga a felsőoktatásba történő jelentkezésnél is elfogadott. A papír alapúhoz képest az online nyelvvizsga nagy előrelépés, és sokkal rövidebb eredményközlési határidővel jár.

Egyed Bernadett elmondta, az iTOLC honlapján számos vizsgaidőpont közül lehet választani, 2019-ben németből és angolból hetvenkilenc időpont lesz, jelentkezni pedig tíz nappal a vizsgát megelőzően lehet. Folyamatosan vannak próbavizsga-lehetőségek is, amivel mindenki élhet, mielőtt élesben is megméretné magát. Az online próbavizsgák hamarosan otthonról is elérhetők lesznek, itt gyakorlatilag bárki szimulálhatja a nyelvvizsga körülményeit és ezt követően értékelést is kap.

Az online nyelvvizsga a kommunikációt helyezi a központba, nyelvtani feladatokat egyáltalán nem tartalmaz. A hagyományos nyelvvizsgákhoz hasonlóan írásbeli és szóbeli részből áll. A beszédkészség mérését is számítógépen keresztül végzik.

Pontosítás

A cikk korábbi verziójában tévesen szerepelt, hogy  ez volna az első akkreditált online nyelvvizsga. Ezzel szemben ugyanis a TIT Nyelvvizsgaközpont iXam rendszere az első magyarországi általános (számítógépes) államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt adó nyelvvizsgaközpont.

HOZZÁSZÓLÁSOK