Odacsapott a Facebook: több száz fiókot és oldalt töröltek

A Facebook kedden bejelentette, hogy az eddigieknél is szigorúbban lép fel azok ellen, akik nem tisztességesen használják internetes közösségi felületét, és törölt több száz olyan orosz fiókot és oldalt, amely kapcsolatban áll az amerikai elnökválasztásba való beavatkozással vádolt, úgynevezett trollgyárral - írja a 24.hu.
K. Kiss Gergely, 2018. április 4. szerda, 08:14
Fotó: Shutterstock

A Facebook szerint a törölt cikkek és oldalak közül sok a Szövetségi Hírügynökség (FAN) nevű orosz szervezettől származott, amely technológiailag és strukturálisan összefonódik a szentpétervári trollgyárral, amelynek hivatalos neve: Internetkutató Ügynökség (IRA).

Mark Zuckerberg, a Facebook elnöke a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta: az IRA számtalan embert becsapott a világon, és mi nem akarjuk, hogy a Facebookon bárhol megjelenjen - olvasható a portálon.

A törölt fiókok és oldalak főleg orosz nyelvűek voltak, és általában kevés politikai jelentőséggel bírtak - közölte a Facebook, amely korábban a hamis fiókok és a hamis híreket terjesztő fiókok törlésére koncentrált. Az IRA az egyike annak a három orosz cégnek, amely ellen Robert Mueller, az amerikai elnökválasztásba való feltételezett orosz beavatkozást vizsgáló különleges ügyész januárban vádat emelt.

A Facebookra a Cambridge Analyticával kapcsolatos adatvédelmi botrány márciusi kirobbanása óta nagy nyomás nehezedik annak érdekében, hogy kezelje gondosabban a fióktulajdonosok adatait. A világ legnagyobb közösségi médiáját működtető cég két alelnöke a múlt héten jelentette be, hogy a fióktulajdonosok ezentúl jobban kézben tudják tartani saját adataik ellenőrzését.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

729961, 2018.04.04 08:40

Fúúúúúú! Ezt még Rákosi(Rosenfeld), és Kádár elvtárs se mondta szebben annak idején...!
Fantasztikus!
DDDD!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html