Ezt veszik karácsonykor a magyarok

Amellett, hogy egyre többen és többet mobilinterneteznek, a Telenor tapasztalatai szerint az emberek egyre tudatosabban választanak okostelefont is. Ilyen telefonokat keresnek a magyarok.
Szabó Zsuzsanna, 2018. december 17. hétfő, 16:15
Fotó: Napi.hu

Az év végi ünnepi időszak kiemelkedő a készülékértékesítést tekintve többen nemcsak maguknak, hanem szeretteiknek is vásárolnak telefont karácsonyra. A csúcsmodellek iránti kereslet is megnő, és a vásárlók szívesebben költenek magasabb árkategóriájú telefonra, amit ilyenkor kedvezőbb feltételekkel vihetnek el a karácsonyi ajánlatoknak köszönhetően - derül ki a Telenor közleményéből.

A Telenor rendszeres internethasználók körében készült kutatása szerint azon felhasználók kétharmada, akik havidíjas előfizetéssel rendelkeznek és készülékvásárlást is terveznek, a szolgáltatójuknál tervezik azt megtenni.

Tudják, mit keresnek

A kutatás szerint a vásárlók gyakran tájékozódnak a készülékvásárlás előtt az interneten, ár-összehasonlító oldalakon, illetve akár készülékteszteket és -értékeléseket is elolvasnak, így már egyre tájékozottabbak a készüléktulajdonságokat illetően. A szolgáltató tapasztalatai szerint a készülékválasztásban a legfontosabb tényezőnek az ár mellett az akkumulátor kapacitása, a kamera, a processzor típusa és a kijelző mérete számít.

A Telenor tapasztalatai szerint egyre nő az igény a nagyobb memóriára, beleértve a képek, videók, zenék tárolására alkalmas belső tárhelyet és az alkalmazások zökkenőmentes futtatásához fontos nagyobb RAM-ot is.

A Telenornál a gyártók között a piacot domináló Samsung, Apple és Huawei készülékei a legkelendőbbek, de egyre nagyobb a kereslet a Nokia és a Xiaomi termékeire is.

Összességében a Telenor tapasztalatai szerint az ügyfelek egyre tudatosabban választanak készüléket, és ha nem is konkrét típust keresnek, de egyre pontosabban tudják, hogy mire használnák a telefont, és mely funkciók fontosak számukra; ugyanakkor továbbra is sokan számítanak a szolgáltatójuk tanácsaira készülékválasztáskor a legbiztosabb döntéshez.

A készülékbiztosítás és a tartozékok is kelendőek

A karácsonyi időszakban jellemzően többen kötnek készülékbiztosítást is, valamint a tartozékok is kelendőbbek a Telenor adatai szerint. Az okostelefonos kiegészítők között a legnépszerűbbek a készülékek megfelelő védelmét szolgáló tokok és kijelzővédő fóliák, valamint a memóriakártyák és a fülhallgatók.

Az egyéb termékek között népszerűek például a fitneszpántok, de a telefonnal használható VR-szemüvegek népszerűsége már lecsengeni látszik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.12.19 13:35

Muszlim támadás okozza a klímaváltozást!
Azért van a globális felmelegedés, mert el akarják venni a legszebb ünnepünk hangulatát, a havas karácsonyt.
De jó keresztényként, ezt nem hagyjuk, nemhaggyuk!
Minden furmánykodás ellenére idén sem marad el a karácsony, és ha lesz hó, ha nem, szép lesz a karácsonyunk.
Már későn találtam ki, de jövőre megcsinálom: az udvart felszórom liszttel vagy porcukorral, amit lehet kint lefestek fehérrel, így ha kinézünk, havasnak látszó telet fogunk látni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2018.12.18 14:13

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html