Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elkövetkező három évben 3,1 milliárd dolláros (2,75 milliárd eurós, 895 milliárd forintos) beruházással ezer munkahelyet teremt a kínai Huawei Technologies mobil távközlési hálózati berendezés és készülékgyártó vállalat. A 3,1 milliárd dollárból 1,9 milliárd dollárt beszállítói beszerzésekre, 1,2 milliárd dollárt marketingre, 52 millió dollárt pedig kutatás-fejlesztésre fordít a Huawei.

Thomas Miao, a Huawei Italia vezetője hétfőn Milánóban tett bejelentése szerint a cég beruházásának köszönhetően beszállító partnereinél további kétezer munkahely is létesül. Ezer munkahelyet számolnak fel az Egyesült Államokban.

A Huawei Technologies tizenöt éve jelen van az olasz piacon. A beruházással elsősorban az olasz állam számára kívánja "áttekinthetővé, hatékonnyá és tisztességessé" tenni az ötödik generációs mobil hálózati fejlesztéseket - közölte Thomas Miao. Az olasz államnak ugyanis törvényes "aranyszabály" (golden power) biztosít a beavatkozási jogot a magánszektorban nemzetbiztonsági és honvédelmi érdekek védelmében. A Huawei az aranyszabály minden piaci szereplőre egyenlő mértékű alkalmazását szorgalmazza a távközlési fejlesztési projektekben, legyen szó akár európai, vagy Európán kívüli vállalatról. Ez felettébb fontos lenne az 5G technológia semlegességének a biztosításához - fogalmazott.