A Vodafone egy olyan applikációt mutatott be, amely a parkolás és autópálya-matrica vásárlásokat mobilinternet segítségével bonyolítja le, így az ügyfeleknek nem kell külön sms-díjat fizetniük - derül ki a szolgáltató közleményéből.

Az Easy Rider elnevezésű alkalmazás GPS segítségével felismeri a különböző parkoló zónákat, így elkerülhető az is, hogy percekig kelljen keresgélnünk a legközelebbi automatát a telefonszámért. A térképre, majd az "ide parkolok" gombra kattintva megmutatja a zónához tartozó információkat, a zóna számát, azt, hogy meddig díjköteles a parkolás, sőt, a parkolási díjat is ellenőrizhetjük.

Az Easy Rider tárolja a jármű adatait, így a parkolás elindításakor még a rendszámot sem kell bepötyögni, így a rendszám elgépeléséből fakadó hibázási lehetőség is elkerülhető. (Ahogy vélhetően az a probléma is kiküszöbölhető, hogy rossz kerületnek fizessük meg a parkolási díjat - a szerk.)

Ahogyan az a mobilparkolásnál megszokott, kényelmi díjat felszámol ugyan a rendszer, ugyanakkor annyi időre fizetjük ki a parkolást, amennyit valóban ott töltünk, így nem kell jóval hosszabb időre váltani parkolójegyet, mint amennyire végül szükségünk lesz.

Autópálya-matricát is lehet így venni

Az applikáció segítségével a heti, havi vagy a megyei autópálya-matricákat is meg lehet vásárolni. Az alkalmazás korlátlan számú járművet kezel, sőt, tárolja a korábban rögzített járművek adatait és vásárlásokat is.

A Vodafone Easy Rider alkalmazása egy évre - vagy száz parkolás erejéig - visszamenőlegesen tárolja a parkolásokat és megjeleníti az érvényes autópálya matricákat, így szükség esetén minden információ könnyedén visszakereshető a segítségével.

Az alkalmazást az egész országban lehet használni, használatához mobil adatkapcsolatra van szükség, a parkolások vagy autópálya matricák költsége a mobilszámla terhére rendezhető, feltöltőkártya esetén pedig az egyenlegből vonják le a vásárlás összegét. Amennyiben az alkalmazást kikapcsoltuk vagy elfogyott az adatforgalmi keret, a rendszer jelzést küld, és átválthatunk sms módra is.