Kiberbűnözők vették át az uralmat a brit hadsereg YouTube- és Twitter-csatornáján is: a hírt a védelmi minisztérium erősítette meg vasárnap. Az ismeretlen elkövetők minden videót töröltek, lecserélték a fiókok profilképét, és úgy tettek, mintha a csatorna az ARK Invest nevű, egyesült államokbeli befeketetéskezelő cég tulajdona lenne.

A hackerek korábbi élő közvetítéseket tettek közzé, amiken Elon Musk, a Tesla alapítója és Jack Dorsey, a Twitter korábbi ügyvezetője beszélt, azonban a videók csupán egy kriptovalutával kapcsolatos átverést álcáztak.

A támadást elhárították, az online fiókokat újra a brit haderő ellenőrzi, az ügyet pedig kivizsgálják, ezt a hadsereg a saját Twitterén tette közzé. Hozzátették azt is, hogy rendkívüli módon komolyan veszik az információbiztonságot, és az eset felderítését.

Egyébként ez nem az első alkalom, hogy a hackerek ezeket a videókat használva követnek el csalást: májusban mintegy 1,3 millió dollárt (hozzávetőleg 500 millió forintot) szereztek meg jogtalanul ismeretlen kiberbűnözők.