Óriási beruházás indul Cegléden

A német tulajdonú Infineon Technologies vállalatcsoport 32 milliárd forintos beruházást hajt végre ceglédi gyárában, a fejlesztés 275 új munkahelyet teremt, egyúttal pedig egy újabb fontos állomás Magyarország számára az elektromobilitásra épülő autóipar erősítésében - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI szerint.
Domokos Erika, 2019. május 10. péntek, 17:06
Fotó: Getty Images - A kép illusztráció.

A magyar kormány 6,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a cég számára. A vállalatcsoport a világ 134 országában van jelen, a további bővítés helyszínének Magyarországot választotta, a miniszter a döntés miatt köszönetét fejezte ki a vállalat vezetésének és a ceglédi gyárban dolgozó magyaroknak is.

Elektromobilitási gyárat hoznak létre Cegléden - ahol 1300 embert foglalkoztatnak -, ugyanis a következő öt évben jelentős bővülésre számítanak ebben az iparágban. Az elektromobilitással az autóipar hozzá tud járulni a klímavédelemhez - mondta Jörg Spiegel, az Infineon Technologies AG alelnöke, az Infineon Technologies Cegléd Kft. felügyelőbizottságának tagja.

Nyilvános cégadatok szerint az Infineon Technologies Cegléd Kft. a 2017. október 1-től 2018. szeptember 30-ig tartó üzleti évében 13,078 milliárd forint nettó értékesítési árbevételt ért el, ami mintegy 2,48 milliárd forinttal több az előző évinél. A társaság adózott eredménye a 2018-as üzleti évben 286,9 millió forintot tett ki, szemben az előző évi 427 millió forinttal - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lordofearth, 2019.05.11 09:23

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.05.10 21:37

Sok-sok milliárdot az adónkbúl a szegíny multiknak, ők az új rászorulók, nehogy mán íhen hajjanak itt nállunk, a szegínyek!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html