Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az akvizíció - amennyiben végbemegy - a valaha végrehajtott legnagyobb lesz a fejlett technológiai ágazat vállalatai körében. Az akvizíció csak versenyfelügyeleti jóváhagyással valósulhat meg.

A Broadcom részvényenként 70 dollárt ajánl a Qualcomm részvényeseinek 60 dollár készpénz és 10 dollár Broadcom részvény formájában. Az ajánlat az adósság átvételével együtt 130 milliárd dollár piaci tőkeértéket ad a Qualcommnak.

Az ajánlat 27,6 százalékos prémiumot hordoz a Qualcomm csütörtöki, a médiában az akvizíciós szándékról megjelent találgatások által még nem befolyásolt 54,84 dolláros záróárfolyamához képest.

Pénteken a Qualcomm árfolyama 12 százalékkal szökött fel a felvásárlási ajánlatról megszellőztetett hírek hatására. Hétfőn pedig a részvény két és fél százalékkal erősödött 63 dollár fölé a Nasdaq piacon. A Broadcom Ltd. részvénye 0,50 százalékkal 272,26 dollárra csökkent a Nasdaq piacon hétfőn.

A Qualcomm részvénye már járt 70 dollár felett 2016 decemberében és 80 dollár felett 2014-ben. A Qualcomm részvényének árfolyamát az Apple vállalattal folytatott és rendezetlen szabadalmi per terheli meg és teszi viszonylag sérülékennyé akvizíciós kísérletekkel szemben.

A Qualcomm egyebek között mobil készülékek vezeték nélküli hálózati adatforgalmát bonyolító integrált áramköröket gyárt. A Qualcomm egyik legnagyobb ügyfele az Apple.

(Fotó: Shutterstock)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!