Óriási felvásárlással erősít az amerikai multi

A Johnson&Johnson 30 milliárd dollárért felvásárol egy svájci biotechnológiai vállalatot, amelynek van magyarországi leányvállalata is.
MTI, Napi.hu, 2017. január 26. csütörtök, 14:50
Fotó: Reuters

A Johnson & Johnson (J&J) amerikai egészségügyi-kozmetikai cég mintegy 30 milliárd dollárért felvásárolja az Actelion svájci biotechnológiai vállalatot. Az amerikai cégnek az a célja a felvásárlással, hogy erősítse pozícióját a gyógyszerpiacon, növelje a megjelenés előtt álló gyógyszereinek számát.

Az Actelion magyarországi leányvállalatát 2011-ben alapították. A svájci Actelion Pharmaceuticals Ltd. gyógyszeripari vállalat tevékenysége a kielégítetlen orvosi igények megoldását szolgáló, innovatív kezelések felfedezésére, fejlesztésére és forgalmazására összpontosul - olvasható a magyar cég honlapján.

A J&J azzal számol, hogy a felvásárlás révén azonnal nőnek a bevételei és emelkedik részvényarányos eredménye.

A két cég vezetősége néhány hét alatt megegyezett, a J&J részvényenként 280 dollárt fizet, ami 23 százalék prémium az Actelion szerdai, zürichi tőzsdén elért 227,4 frankos záróárfolyamához képest.

A két vállalat igazgatótanácsa már rábólintott az egyezségre, a szükséges hatósági engedélyek beszerzésével az ügyletet várhatóan az idei második negyedévben lezárják.

HOZZÁSZÓLÁSOK