A portál szerint a jövő hét közepétől megkezdi a napi- és hetijegyek, valamint a bérletek online értékesítését a BKK. A vásárlás egy regisztrációval kezdődik, amihez szükség lesz valamilyen igazolványra. Ehhez rendelik majd a bérleteket és a jegyeket.

A megvásárolt jegyeket, bérleteket az utasok később a telefonjukon tudják megjeleníteni az erre szolgáló internetes felületre csatlakozva. A szelvények két képernyőn jelennek majd meg: az alap képernyőképen az utas aktív igazolványához kapcsolódó érvényes jegy vagy bérlet esetében zöld háttérben a cikk nevét és érvényességi idejének végét lehet látni.

Kapcsolódó

Ezek alatt látható az utasnak az igazolványán szereplő neve, valamint igazolványának típusa és száma. A képernyőkép alján egy mozgó, színes jármű látható, továbbá az éppen aktuális időpont. Amennyiben az utasnak már nem érvényes jegye vagy bérlete, akkor zöld helyett piros háttér jelenik meg erre utaló szöveggel.

Az Index szerint lesz QR-kód is, bár olvasó még nincs hozzá. Az Index szerint a BKK számos óvintézkedést megtett a hamisítások ellen, amelyek kiszűrése egyszerűbb lesz, mint a jelenlegi papíralapú megoldással.

Az e-jegy jövőre indul.