Elon Musk és különböző földi és űrjárművei az orosz mémgyártók kedvenc alapanyagai - derül ki a Moscow Times cikkéből. Nem volt ez másként legújabb verdájával, futurisztikus kinézetű kisteherautójával sem, amelyet a napokban mutatott be a tőle megszokott szerény, visszafogott propagandával. Ha az volt a cél, hogy az egész világ erre figyeljen, akkor az oroszoknál sikerült ezt elérni.

Az állítólag golyóálló üvegekkel ellátott járgányt az emberek egyik része utálja, a másik része imádja. Hogy az orosz mémgyártók melyik csoportba tartoznak, az nem derül ki alkotásaikról, ám az biztos, hogy a fantáziájuk legalább olyan szabadon szárnyal, mint Musk mérnökeié, akik az autót tervezték.

A legkevésbé látványos változat hátsó ablakára az a felirat került, amelyet minden győzelem napi díszszemlén körbehordoznak a Vörös téren: Köszönet nagyapáinknak a győzelemért. A készítő úgy véli, hogy eljöhet az idő, amikor ez a Tesla is részt vesz a májusi katonai parádén. Látványosabb az a mém, amelyben a Lenin bebalzsamozott testét helyezték át a mauzóleumából a Tesla teherszállító részébe. Az egyik mém szerint az autó futurisztikus formája valójában egy átszabott klasszikus orosz Lada koppintása: