Az orosz állami tulajdonban lévő RT-t is érinti a döntés, sőt ezt a csatornát több másikkal egyetemben kormányzati kérésre nem lehet többé elérni Ukrajnában - írja a hvg.hu.

A Facebook mögött álló Meta nyomdokaiba lépve a YouTube is megakadályozta, hogy hirdetésekből jussanak pénzhez bizonyos orosz csatornák – írja a Reuters. A szórásba bekerült az orosz állami médiatársaság, az RT is. A döntést a videómegosztó közleményében a rendkívüli körülményekkel indokolta és azt is hozzátette, hogy az érintett csatornák tartalmait mostantól ritkábban fogja megtekintésre ajánlani az algoritmus. A YouTube szóvivője, Farshad Shadloo elmondta, hogy ukrán kormányzati kérésre az ország területéről az RT és több orosz csatorna sem lesz elérhető.

Korábban Mihailo Fedorov ukrán digitális fejlesztési miniszter azt kérte a YouTube-tól, hogy tegyék elérhetetlenné az orosz propagandát sugárzó csatornákat, mint a Russia 24, a TASZSZ, vagy a RIA Novosztyi.

A Reuters kérdéseire az RT nem válaszolt egyelőre, a YouTube pedig nem árulta el, hogy az RT-n kívül még melyik orosz csatornákat nem engedi pénzt keresni a felületén.

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken olvashatja.