Összeülnek a fintech hazai nagyágyúi

Az utóbbi időszakban jelentősen átalakult a bankolás, a cégek innovatív termékekkel és újszerű pénzügyi szolgáltatásokkal új fejezetet nyitottak a digitális korszak történetében. Hogy hol tartunk, merre haladunk, arról a Napi.hu médiatámogatásával megvalósuló november 23-ai Fintech Banking Summit szakmai konferencián adnak útmutatót a hazai pénzügyi szakma kiválóságai, a sikeres befektetők és a vállalkozók.
Dzindzisz Sztefan, 2017. október 29. vasárnap, 09:59
Fotó: Napi.hu

A fintech ma az egyik leggyorsabban fejlődő ágazat; szinte évről évre megjelennek a pénzügyi szektor egy-egy területét alapjaiban megváltoztató technológiák és jelenségek, mint a blockchain, az open banking, a kriptovaluták stb. Az innovációk természetesen hatással vannak a jogi szabályzásra, szakmai irányelvekre, az ellenőrző hatóságok feladataira, ami újabb változásokat indukál - a Bill Gates által korábban még "dinoszauruszként" jellemzett, bemeszesedett pénzügyi szektor digitális forradalma elkezdődött és jól láthatóan, a szemünk előtt zajlik.

A hazai bankok számára a fintech világban való aktív jelenlét egyre kiemeltebb feladat, ezt jól jelzi, hogy a Fintech Banking Summit-on a területen számító összes bank képviselteti magát. A konferencia egyik kiemelt témája lesz a PSD2 irányelvek alkalmazása, azaz a banki rendszerek megnyitása és digitális közösségek felépítése, amely az ügyfelek számára új típusú értékeket jelent majd.

Az első kerekasztal-beszélgetésen a hazai fintech startup szféráról értekeznek befektetői szemmel intézményi és magánbefektetők, míg a Deloitte 37 ország több mint 250 bankja által kínált digitális ügyfélélmény vizsgálatának eredményeit mutatja be.

A Fintech Banking Summit kiemelten ajánlott azoknak a pénzügyi szakembereknek, befektetőknek, vállalkozóknak és érdeklődőknek, akiket érintenek a változások, lehetőséget látnak a fintech robbanásban, vagy egyszerűen lépést kívánnak tartani a rendkívül gyorsan fejlődő terület szereplőivel, folyamataival. A konferencia egyben alkalmat teremt arra is, hogy a résztvevők személyesen a szakértőkkel, vállalkozókkal és a hazai pénzügyi világ nagyágyúival megoszthassák gondolataikat, félelmeiket, és választ kaphassanak szakmai kérdéseikre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2017.10.29 16:28

@na4: ne is reménykedj, már rég beszálltak a businessbe, hogy irányíthassák a folyamatokat, hogy nehogy egy fillért is bukjanak, bármi is változzon részükről.

"ezt jól jelzi, hogy a Fintech Banking Summit-on a területen számító összes bank képviselteti magát."
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2017.10.29 15:54

Remélem alaposan befűtenek majd a bankoknak, és dasztikusan olcsóbb lesz a bankolás. Nem kell ennyi banki alkalmazott, méregdrága luxus irodaházak, luxusautókban pózoló bankárok, stb. Remélem hamarosan minden elektronikus és digitális lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html