Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás eredményét az ajánlatkérő MVM Paksi Atomerőmű Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az elvégzendő feladat - egyebek mellett - a fő bázisállomás elhelyezésére szolgáló konténer és kábeltartó földrengésálló kialakítása, a fő bázisállomás infrastrukturális elemeinek szállítása, installálása (antenna közösítő rendszer, szerverek), továbbá a diszpécser, menedzser és a rögzített kommunikációt visszahallgató kliens rendszerek kialakítása. A szerződést március 18-án kötötte meg az atomerőmű a Pro-M Zrt.-vel.

A közlemény részletezi a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás választásának indokait. A kormány még 2010-ben döntött úgy, hogy az egységes digitális rádiótávközlő rendszert kizárólagos joggal a Pro-M Professzionális Mobilrádió Zrt. működteti (a cég tulajdonosa az állami NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.). Ez magában foglalja a kormányzati célú hálózat tervezését, előkészítését, létesítését, bővítését és a fejlesztését is.

A NISZ Zrt. a készenléti szervek (rendőrség, mentők, katasztrófavédelem) informatikai és hírközlési rendszerét, az edr-t európai uniós támogatással építette ki, illetve fejleszti.