A forrás nem közölte, mely országokról, vagy egyáltalán hány országról van szó, mondván, az izraeli védelmi szabályzat megtiltja a cégnek az ügyfelek azonosítását. A neve elhallgatását kérő alkalmazott nem kommentálta az esetleges visszaéléseket sem, amelyeket a cég fedett fel a belső vizsgálat során - olvasható a portálon.

A Skynwes korábban arról értesült, hogy a Pegasus mögött álló Novalpina Capital tőkealapot várhatóan felszámolják, miután partnerei nem tudták megoldani a hónapok óta tartó keserű vitát a tulajdonjogokról, a botrány pedig ráerősített a konfliktusokra.

A londoni cég helyét egy harmadik fél veszi át.

A Pegasus név akkor lett közismert, amikor a francia Forbidden Stories oknyomozó újságírói szervezet által koordinált vizsgálat kiderítette, hogy különböző autokrata államok kormányai újságírókat, üzletembereket és ügyvédeket figyelhettek meg az NSO cég csúcstechnológiájú szoftverével, a Pegasus-szal. A jelentésekben NSO-ügyfelekként felsorolt országok között van Azerbajdzsán, Bahrein, Kazahsztán, Mexikó, Marokkó, Ruanda, Szaúd-Arábia, Magyarország, India és az Egyesült Arab Emírségek.