A tömegközlekedőknek készít appot a Google

A Maps és a Waze után egy harmadik, szintén a közlekedők dolgát segítő új alkalmazás fejlesztésébe kezdtek a Google-nél - írja a hvg.hu.
Szász Péter, 2019. november 9. szombat, 11:54
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

A Pigeon Transit fontos jellemzője, hogy nem az autósoknak készül, az app a metrót, vagyis a tömegközlekedést választóknak lehet nagy segítség. Az alkalmazás Maps és Waze legjobb funkcióit egyesíti, így nem csak jelzi, ha egy metrójárat nem jár, a közösség révén a felhasználók arról is értesülhetnek, mi lehet a szolgáltatáskiesés oka. A fejlesztés azért is szólhat nagyot, mert a benne megjelenő információk első kézből, az utazóközönségtől származnak - olvasható a portálon.

A program a teszteken is jól teljesített. Nem csak jelzésekre jó, arra is alkalmas, hogy valaki rövidebb útvonalat ajánljon a másiknak, szóljon, ha egy aluljárót lezártak. A programban fotó is megosztható, menetjegy ugyanakkor nem váltható vele.

A munka New Yorkban indult, ahol igen gyakori, hogy egy metrójárat késik, kiesik a forgalomból. Hamarosan úja amerikai városokban tesztelik majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.11.12 06:11

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html