Az elmúlt években Magyarországon is megjelent az ázsiai márványos poloska (Halyomorpha halys), valamint a barna vándorpoloska (Euschistus servus). A két faj elterjedése jelentős károkkal jár: mind a vándorpoloska, mind a márványos poloska valósággal ellepi a mezőgazdasági területeket, a házak körüli kiskerteket és még a balkonon tartott növényeket is. A közvetlen kár is igen komoly, mert poloskajárás után fogyaszthatatlanná válnak a zöldségek, gyümölcsök.

A probléma elhárításán egy csapdakifejlesztésével az MTA is dolgozik, de az Egyesült Államokban is folynak kutatások a hatékony kiirtásukra. A magyar megoldás lényege az, hogy a telelőhelyeikhez hasonlókat alkotnak és amikor oda behúzódnak, egyben pusztítják el őket. Viszont az amerikaiak más irányt választottak az Agroinform cikke szerint:

nagy lehetőségeket látnak a parányi (másfél milliméter hosszúságú) parazita darazsak (Trissolcus) felhasználásában a kiirtásukhoz.

Ezeknek számos faja a poloskák tojásainak parazitája, ezek pusztulását okozva, gyakorlatilag az imágók belülről falják fel a kártevőrovarokat, miközben más fajokra ártalmatlanok.