Postai csalás terjed - már a papírlevelekben sem lehet bízni

Főként a nyugdíjasokat és az időseket célozhatja egy új csalási módszer: az adathalász emailekre megszólalásig hasonlító, de kinyomtatott, ügyetlenül lefordított levelekkel és kártevőt tartalmazó CD-melléklettel támadnak a hackerek. Egyelőre még csak az Egyesült Államokban elterjedt ez a fajta módszer.
Szabó Dániel, 2018. augusztus 1. szerda, 13:00
Fotó: Napi.hu

Egyre többen felismerik a digitális térben terjedő csalási módokat, ezért egyre kevesebben dőlnek be ezeknek. Megfelelő végpontvédelemmel és tudatos használattal azonban a kockázat minimalizálható.

Az online világban kicsit meglepő, de igaz, hogy a támadók még valódi postaládákon keresztül is próbálkoznak. Amerikában számos állami és kormányzati ügynökség kapott olyan borítékot, ami meglehetősen rosszul fordított levelet és fel nem címkézett CD-t tartalmazott. A nem túl kifinomult támadás részeként persze a CD-t kártevőkkel töltötték tele (konkrétan a Word-dokumentumokba ágyazták azokat) - írja a PC World, amely szerint egyelőre még nem tudni, hogy a postaládába érkező dolgokra is figyelni kell.

Eddig főleg amerikai kormányhivatalokat céloztak az USA-ban a krebsonsecurity szerint: kapott ilyet a Nemzeti Archívum és a kulturális tárca is több tagállami szerv mellett.

HOZZÁSZÓLÁSOK