Ingyenes programozói workshop indul középiskolás lányoknak

A számítástechnika iránt érdeklődő, középiskolás lányoknak szervez programozó workshopot a Vodafone - jelentette be a vállalat.
Szabó Zsuzsanna, 2020. augusztus 4. kedd, 18:45
Fotó: Napi.hu

A 14 és 18 év közötti lányoknak szóló képzés célja, hogy komplex tudást adjon át, és elindítsa a résztvevőket az informatika és programozás útján.

Az ingyenes #CodeLikeaGirl tábor 2020. augusztus 25. és 27. között, az online térben valósul meg, ahol a résztvevők háromszor fél napos oktatásokon sajátíthatják el a weboldalfejlesztés alapjait.

A Vodafone közleménye rámutat: már a tanulmányaik korai szakaszában is rendkívül kevés lány választja az informatikus képzést világszinten annak ellenére, hogy egyre nagyobb szükség van fiatalokra ezen a szakterületen. Az infokommunikációs szektorban az egyik legalacsonyabb a nők aránya, az Európai Unió országaiban mindössze 17 százalékos, ezért a szektor rendkívül sok humánerőforrástól esik el. A Vodafone célja, hogy az idén harmadszor megrendezésre kerülő, ezúttal online térben zajló #CodeLikeaGirl táborral ezt megismertesse fiatal lányokkal, akik így a későbbiekben akár ezt a hivatást is választhatják, és számításba vehetik a technológiai karrier lehetőségét is.

A Vodafone 2020. augusztus 25. és 27. között sorsolással választja ki azt a 15 résztvevőt, akik webinarok keretében saját weboldalt fejleszthetnek majd. A lányok egyéni tartalommal tölthetik meg a site-okat, így személyre szabottan, érdeklődési körüknek és személyiségüknek megfelelő honlapot alkothatnak. Az oktatást a Vodafone Magyarország szakképzett munkatársai tartják.

A #CodeLikeaGirl tábor első napja a webfejlesztésről és a UX-ről szól, a második napon a HTML-el, a harmadik napon pedig a CSS, Boostrap és Javascript használatával ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese szerint fontos, hogy a lányoknak is lehetőségük legyen arra, hogy megszeressék a számítástechnikát, felfedezzék a benne rejlő örömöt és találkozzanak motiváló sikertörténetekkel. Az infokommunikációs szakmákban rejlő kihívás, az alkotás és a kreativitás szépsége számukra is vonzó lehet - jegyezte meg.

A Vodafone a közleményében kiemeli, hogy a képzésen való részvételhez nem kell előképzettség, azonban szükség van internetkapcsolatra, működő mikrofonra és kamerára, valamint kettő különálló, vagy egy nagy méretű monitorra, hiszen a saját és a mentor munkáját a résztvevőknek párhuzamosan kell majd figyelemmel követniük. Az ingyenes programozó tábor jelentkezési határideje 2020. augusztus 11., további információk és a regisztrációs felület itt érhető el.

HOZZÁSZÓLÁSOK