Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vlagyimir Putyin két dolgot biztosan nem tud elengedni: az új fegyvereket és a már bőven veszélyesnek számító Windows XP-t.

Ez utóbbit onnan tudni, hogy amikor az orosz elnök az új Cirkon szuperfegyverről nyilatkozott szerdán, egy pillanatra megint látható lett a Kremlben lévő dolgozószobája, és ottani számítógépének képernyője - írja a hvg.hu.

Ezek szerint az orosz elnök az eltelt hónapokban sem váltott frissebb operációs rendszerre, ugyanis tavaly december óta tudható, hogy Putyin XP-s számítógépről dolgozik.

A Microsoft 2014 áprilisában állította le az XP és vele az Office 2003 támogatását, azóta pedig egyik programhoz sem szolgáltat biztonsági frissítéseket. Putyinnak állítólag a Moszkvától nyugatra található rezidenciájában is van egy XP-s számítógépe.

Az XP-s gépek használata nem csak a lejárt támogatás miatt problémás: szeptember végén ennek a szoftvernek is ott volt a forráskódja abban a hatalmas csomagban, amely aztán különféle fájlmegosztó webhelyeken tűnt fel. Az ügy miatt a Microsoft belső vizsgálatot indított.