Reagált a Huawei a súlyos vádakra

A Huawei reagált az USA legfontosabb titkosszolgálati vezetőinek vádjaira, miszerint a telekommunikációs cég nemzetbiztonsági kockázatot jelent.
Szász Péter, 2018. február 15. csütörtök, 11:47
Fotó: AFP

A Huawei tisztában van az Egyesült Államok azon kormányzati lépéseivel, amelyek látszólag azt célozzák, hogy az Egyesült Államok piacán korlátozzák a Huawei üzleti tevékenységét - írta lapunknak a Huawei Technologies Hungary.

Az ügy előzménye, hogy az USA hat legfontosabb titkosszolgálati vezetője egy keddi szenátusi meghallgatáson arról beszélt, hogy amerikai állampolgároknak nem kellene a két kínai tech-óriás, a Huawei és a ZTE telefonjait használni.

Chris Wray, az FBI igazgatója azt mondta, hogy kifejezetten kockázatos ekkora szerepet adni az amerikai telekommunikációs szektorban olyan külföldi vállalatoknak, amik az Egyesült Államok által vállalt alapvető értékeket nem osztó, idegen kormányokhoz kapcsolódnak, és működnek ezekkel együtt. Ezzel ugyanis a kínai kormánynak lehetősége nyílhat észrevétlenül kémkedni amerikai állampolgárok után, valamint felhasználói információkat módosítani vagy ellopni.

A Huaweit egyébként tényleg a Kínai Néphadsereg egyik mérnöke alapította.

A cég ugyanakkor azt írja, hogy a világ 170 országában már elnyerték a kormányzatok és a fogyasztók bizalmát, és nem jelentenek nagyobb kiberbiztonsági kockázatot bármely másik ICT szolgáltatónál, akik részt vesznek a globális ellátási láncban és termelésben.

A Huawei visszautasítja azt a sugalmazást, hogy a vállalat a kínai hadsereggel bármilyen kapcsolatban állna.

A Huawei Kína legnagyobb, 100 százalékban magántulajdonban lévő vállalata, amely saját munkavállalói kezében van. Ren Zhengfei (képünkön), a cég alapítója, akit 44 éves korában, jóval a vállalat megalakulása előtt nyugdíjaztak a hadseregtől, a cég részvényeinek jelenleg alig több mint 1 százalékát birtokolja.

A kép forrása: AFP/Fabrice Coffrini

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.02.15 16:55

Én biztos nem veszek többé kínai cuccot, mivel 3 telefonom volt, és mind egy ramaty.
1 Btech, és 2 Navon Mizu. Mindegyik lekapcsolódott bizonyos időközönként, és nem lehetett kifigyelni, hogy milyen időpontokban, mert változó volt. Nem simán lekapcsolódott, hanem bekapcsolva maradt, csak nem csinált semmit és a PIN kódot kérte.
Meg amúgyis, a kínai cuccok most már pont olyan drágák mint a rendes márkák.
Vagyis immár nemcsak sz@r a kímai, hanem drágán sz@r.
Eddig legalább volt az a verzió, hogy nem baj, ha nem faxa, de legalább olcsó. Most már én is azt mondom, menjen a francba a kínai gagyi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html