Az új szolgáltatást egy újabb mérföldkőként értékeli a Vodafone, hiszen azután, hogy a Red csomagokkal korábban már - még az uniós, kötelező érvényű szabályozás érvénybe lépése előtt - eltörölte az EU-n belüli roaming díjakat, most egy újabb lépésként feloldja az EU összes tagállamába, illetve hat unión kívüli országba irányuló hanghívásokra is, azaz ezután korlátlanul lehet az EU 27 tagállamába tartozó, plusz hat EU-n kívüli országbeli - Liechtenstein, Norvégia, Svájc, Izland, Monaco, Törökország - számokat hívni belföldről.

Mi vagyunk Magyarországon az elsők, akik az EU-n belüli nemzetközi hívások lehetőségét korlátlanul, a havidíjba beépítve kínáljuk. Ezzel Európában is úttörők vagyunk, hiszen a Vodafone leányvállalatok közül nálunk az elsők között érhető el ez a szolgáltatás minden egyes új Red csomagban - mondta el Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, aki azt is hozzátette, hogy ezt a lakossági és vállalati csomagokban is érvényesíti a vállalat.

Emellett egy új csomagot is bejelentettek: a Red S elnevezésű csomag keretében a mobilszolgáltató lehetővé teszi a korlátlan hívást, sms-t és mms-t magyar és EU-s normáldíjas számokra.

Emelkednek az adatkeretek is

A portfólióban az egyes csomagokhoz kapcsolódó adatforgalmi keretek is nagyobbak lettek. Az újonnan megjelenő Red S tarifában 1 GB-ot kapnak az ügyfelek, a régebbi csomagokból a Red M esetében 4 GB-ra, a Red L 10 GB-ra emelkedik az adatforgalom, míg a Red Infinity+ korlátlan adatot biztosít.

Továbbá minden csomag adatkerete az EU-n belül is 100 százalékban felhasználható, beleértve a korlátlan adathasználatot és a Vodafone Pass csomagokat is, amelyek lehetővé teszik, hogy a kedvenc alkalmazások nem fogyasztják a meglévő adatkeretet, így egészen addig gondtalanul használhatók, amíg az előfizetőnek minimális tarifába foglalt vagy vásárolt adatkerete a rendelkezésre áll.

A Passok közül a Social (Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat és Pinterest) és a Connect Pass-t (Facebook Messenger, WhatsApp és Viber) mindegyik Red csomag díjmentesen tartalmazza.

A Go tarifák is változnak

A megújulás a Go tarifákat is érinti: ezentúl Go S, Go M és Go L néven érhetők el. Köztük a különbség egyrészt a lebeszélhető percek száma másrészt az adatmennyiség. A Go S és a Go L egyaránt 100 perc lebeszélhetőséget vagy sms-t kínál bármely belföldi hálózatba, míg a Go M hálózaton belül korlátlan hívásokat/sms-t biztosít, hálózaton kívül pedig 200 perc lebeszélhetőséget vagy sms-t tartalmaz.

A felhasználható adatkeret mennyisége is változott a korábbi csomagokhoz képest: a Go S 1GB, a Go M díjcsomag már 2GB, míg a Go L 10GB felhasználható adatkeretet foglal magába, míg változatlanul minden új Go tarifa tartalmazza a Social Pass szolgáltatást. A Red tarifákhoz hasonlóan a Go tarifák adatkerete, illetve a Vodafone Pass is teljes egészében felhasználható az EU-ban, amely egy újabb korlát lebontását és a szabadságérzet további kiterjesztését jelenti a Vodafone ügyfelek számára - derül ki a Vodafone közleményéből.

A tarifa portfólió mellett megújul a 25 éven aluliaknak szóló, határozott idejű szerződés mellé igényelhető Vodafone You ajánlat is. A legjelentősebb változás az egyedülállóan fiatalok számára elérhető kedvezmény a Vodafone Világ Napijegy termékére. A kedvezmény egy évben egyszer, a határozott idejű szerződés időtartama alatt díjmentesen aktiválható a My Vodafone Applikációban, melyet követően 30, egybefüggő napon keresztül az ügyfél úgy használhatja előfizetését, így adatkeretét is Amerika, Afrika és Ázsia partnerhálózatain, mintha itthon lenne. Ehhez még két extra Vodafone Pass került be a csomagba díjmentesen, a Navigate Pass (Apple Maps, Waze) és a Music Pass (Deezer, Spotify, ClassFM, Apple Music, Tidal, SoundCloud).

Az új lehetőségeket úgy lehet igénybevenni, hogy vagy új csomagot vásárol az ügyfél, vagy egy másik - akár azonos árkategóriájú - csomagra vált. A bevezetést követő első napokban, április 12. és 15. között a határtalan hívásokat ki is lehet próbálni az Arena Mallban.

Képünk forrása: Shutterstock