A felvásárlásról a két cég részvényesei szerdán döntöttek. Az összeg további 101 millió euróval emelkedhet bizonyos kitűzött célok 2020-ig történő teljesítése esetén - áll a két cégnek az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az AMR-piac a professzionális robotikai szolgáltatóipar megközelítőleg 1,1 milliárd dolláros, "logisztikai rendszerek" szegmensébe tartozik.

A MiR 2017-ben nyereséges volt 12 millió dolláros éves bevételével, ami több mint a triplája az egy évvel korábbinak. 2018 első negyedévében 5 millió dollárért értékesítettek.

A Mobile Industrial Robots (MiR) az ipar legfejlettebb együttműködő és biztonságos, autonóm, mobil robotjait fejleszti és forgalmazza, amelyek segítségével a gyártók egyszerűen és költséghatékonyan tudják menedzselni belső logisztikai folyamataikat, felszabadítva a munkavállalókat a magasabb értéket képviselő feladatok érdekében.

A Teradyne az automatikus tesztelő és ipari berendezések vezető beszállítója. A Teradyne Automata Teszt Berendezés (ATE) félvezetők, vezeték nélküli termékek, adattároló és komplex elektronikus rendszerek tesztelését végzi fogyasztók, valamint kommunikációs, ipari és állami ügyfelek számára. Az Ipari Automatizációs termékei részét képezik az együttműködő robotok, melyeket gyártással és könnyűiparral foglalkozó ügyfelek alkalmaznak világszerte a minőség és a gyártási hatékonyság növelésének érdekében.

Tavaly a Teradyne bevétele 2,14 milliárd dollár volt, jelenleg mintegy 4500 embert alkalmaz globálisan.

A New York-i értéktőzsdén a Teradyne árfolyama szerdán 17 óra körül 14,31 százalékos veszteségben, 35,56 dolláron állt.

A kép illusztráció, forrás: Shutterstock.