Az SAP által rendezett SuccessConnect elnevezésű rendezvény olyan sztárokat vonultat fel előadóinak sorában, mint Bock László, a Google egykori alelnöke és Bruce Dickinson, az Iron Maiden frontembere (képünkön) - adta hírül az SAP.

Bock László jelenleg a gépi tanulással foglalkozó startup, a Humu társalapítója és vezérigazgatója, aki a Google egykori, hr ügyeiért felelős alelnökeként vált világszerte ismertté. A magyar származású szakértő nevéhez fűződik a fejlett munkaerő-elemzés (people analiytics) bevezetése a keresőóriásnál. A cég dolgozói létszáma hatezerről mintegy 75 ezerre nőtt Bock vezetése alatt.

A Google-nél kialakított munkakultúra rövid idő alatt világszerte ismertté vált, Bock vezetése alatt a vállalat több mint 150 elismerést söpört be kivételes munkáltatói attitűdjének köszönhetően, és csak az Egyesült Államokban hétszer nyerte el az év legvonzóbb munkáltatója díjat.

Bock László előadásában nem csupán a Google alelnökeként szerzett tapasztalatait összegző, 2015-ben megjelent könyvének kulisszatitkaiba enged bepillantást, de komplett útitervet is vázol a résztvevők számára, hogy miként építhetnek fel egy "verhetetlen szervezetet" - derül ki az SAP közleményéből.

A berlini rendezvényen a Mol Csoport is prezentálja a hr digitalizálásával elért eredményeit, de olyan vállalatok is megosztják tapasztalataikat, mint például a Vodafone, a Sberbank, a Decathlon, a Dr. Oetker.

További érdekesség, hogy az SAP június végi hr-rendezvényének egyik díszvendége és keynote előadója Bruce Dickinson, az Iron Maiden énekes-frontembere lesz. A rockzenész Berlinben arról tart majd előadást, hogy miként hat a szenvedély, a kreativitás és az integritás az ember életére és munkájára. A 3000 hr-szakembert váró eseményen Bruce Dickinson egy kevésbé közismert oldaláról is bemutatkozik a közlemény szerint: az angol énekes ugyanis pár éve saját légitársaságot alapított az Egyesült Királyságban. A Cardiff Aviationnek jelenleg is ő az elnöke, de emellett egy brit prémium sörmárka építésében is részt vesz sörfőző mesterként.

Képünk forrása: AFP Photo/Martin BERNETTI