Rogán újabb adócsökkentésbe vágna bele

A Fidelitas azt kéri a kormánytól, hogy tegyen meg mindent az internet áfájának 5 százalékra csökkentése érdekében annak ellenére is, hogy az Európai Bizottság ezt nem támogatja - mondta Böröcz László elnök a szervezet kongresszusán, az MTI tudósítása szerint. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter reagált a felvetésre.
K. Kiss Gergely, 2017. május 20. szombat, 16:05
Fotó: Napi.hu

Az eseményen Rogán Antal kijelentette: ha a kormány mások támogatását is bírja, bele fog vágni a döntésbe. A kormány 2018. január 1-jétől 5 százalékra tervezi csökkenteni az internet-szolgáltatás áfáját, az Európai Bizottság azonban mereven ellenzi ezt.

Az áfabevételekből a bizottság is részesül, gondolom, ezért nem támogatja - jegyezte meg a politikus. A miniszter arra biztatta a kongresszus résztvevőit, hogy bátran álljanak ki az ügy mellett; mint mondta, a Fidelitas nyilatkozata időben érkezik, a kormány szerdai ülésén, a parlament június közepén tárgyal a kérdésről.

Böröcz László, a szervezet egyetlen elnökjelöltje többek között arról beszélt, hogy a Fidelitas elmúlt két éve az építkezés jegyében telt, több mint negyven csoport alakult, és ezernél több új tag lépett be. Meg kell tudnunk fogalmazni, mit gondolunk az átalakuló világról.

A Fidelitas előkészítés alatt álló vitairata feltérképezi a magyar fiatalokban megfogalmazódó kérdéseket, elvárásokat és célokat, amelyekre a politikának választ kell adni ahhoz, hogy Magyarország a XXI. század nyertese lehessen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krax, 2017.05.22 22:58

Annyira bírom, az ilyen "kirakat" kezdeményezéseket, amikor olyan jelentéktelen dolgokra összpontosítanak ennyi energiát, hogy a "tábornak" az az illúziója legyen, hogy mennyire a szívén viseli a qurmány, és fidiótasz, a NET áfa csökkentését, hogy emiatt képes akár harcba szállni az EU-s jogokkal is, de ha valaki megnézi a jelenlegi havi internet előfizetési árakat, akkor elég gyorsan rá kell jönnie, hogy ez csak vihar a biliben, mert éves szinten nem igazán számot tevő az a megtakarítás, amit bármi másnak a EU-s jogszerű ÁFA csökkentésével lehetne az "zembereknek" generálni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html