A világ fele internetezik, idén a becslések szerint összesen 295 milliárd elektronikus levelet küldenek el, az e-mail forgalomnak a többségét pedig most is a kéretlen küldemények adják.

A PreciseSecurity.com számítástechnikai portál felmérése szerint idén a feladott levelek 55 százaléka spam, ami nagyjából megfelel az elmúlt évek átlagának.

Ezen a téren is Kína a piacvezető, onnét adják fel a spam levelek több mint 20 százalékát, míg az Egyesült Államokban jegyzett címekről jön a spam további több mint 13 százaléka. Harmadik legnagyobb termelőként, de jócskán lemaradva Oroszország szerepel a listán 5,6 százalékkal.

Az elérhető adatok szerint folyamatosan növekszik évről-évre a kéretlen levelek aránya, 2012-től mostanáig 14 százalékos emelkedés volt.

A rosszindulatú spam leveleket, amelyeket támadó szándékkal küldenek ki leginkább a német gépekre célozzák. A különböző vírusok, és kémprogramokat tartalmazó leveleknek az idei első negyedévben közel 12 százaléka Németországba irányult. Jóval lemaradva, 6,2 százalékkal Vietnám volt a második legkeresettebb célország.