A Square megerősítette, hogy együttműködik az Apple-lel, hogy lehetővé tegye a Tap to Pay új POS-funkciót az alkalmazásukon keresztül. A cég bejelentette, hogy korai hozzáférési programot indít, amely lehetővé teszi a kiválasztott kereskedők számára, hogy idén nyáron elkezdjék tesztelni a megoldást, mielőtt még az év folyamán teljes körűen bevezetésre kerülne – írja az nfcw.com.

"A Tap to Pay on iPhone egyszerű megoldást kínál az eladóknak az érintés nélküli fizetések elfogadására további hardver nélkül, és integrálódik a Square szélesebb körű ökoszisztémájába, amely olyan eszközökből áll, amelyek arra lettek felépítve, hogy segítsék őket üzletük elindításában, működtetésében és növekedésében" - áll a Square közleményében.

Csak a Square POS alkalmazást és egy iPhone-t használva az eladók a Tap to Pay on iPhone segítségével zökkenőmentesen és biztonságosan tudnak majd érintésmentes fizetéseket fogadni. A cég szerint így a boltosok rugalmassabb fizetésfogadási lehetőséghez jutnak, alacsonyabb költségek mellett intézhetik a kártyás fizetéseket, mintha egy banktól rendelnének terminált.

"A vásárlók kényelmesen használhatják az érintés nélküli hitel- vagy betéti kártyákat, valamint az olyan digitális pénztárcákat, mint az Apple Pay, hogy zökkenőmentesen és biztonságosan vásárolhassanak, bárhol is vásároljanak" – közölte a cég.